Palliatief Spreekuur

 
Op 19 december 2018 is het palliatief spreekuur geïntroduceerd voor buurtbewoners die niet meer beter kunnen worden.
 

Met palliatieve zorg wordt bedoeld de zorg die zich richt op het behouden en verbeteren van de kwaliteit van leven van mensen met een levensbedreigende ziekte. Als je niet meer beter kunt worden, betekent het niet automatisch dat het sterven dichtbij is. Palliatieve zorg kan al vroeg in het ziektetraject nodig zijn. Het gaat ook niet alleen over lichamelijke klachten zoals pijnbestrijding, maar kijkt breed naar wat er voor deze mens nodig is.

Soms is het prettig om extra ondersteuning te krijgen in een tijd dat er veel vragen en gedachten door het hoofd kunnen gaan. Daarom is er bij VITA Valerius een palliatief spreekuur, bedoeld voor mensen die niet meer beter kunnen worden.

U treft op het spreekuur een verpleegkundig specialist palliatieve zorg. U kunt met haar uw vragen en gedachten delen. Daarbij kunt u denken aan vragen over uw ziekte of hoe u met klachten die bij de ziekte horen kunt omgaan.

Het kan gaan over de medicijnen die u gebruikt. Of vragen zoals : Hoe kan ik de dingen blijven doen die ik belangrijk vind en welke problemen ondervind ik, is daar een oplossing voor te vinden.

Het gesprek kan ook gaan over de toekomst: wat kan ik verwachten, welke zorg is er beschikbaar als ik het zelf niet meer kan, en wat vind ik goede zorg. Wat zijn mijn wensen en prioriteiten, waar wil ik overlijden.

Het doel van het gesprek is om zorg en steun te bieden waardoor de ziekte dragelijk blijft en u weer zoveel als mogelijk van het leven kan genieten.

Op het palliatieve spreekuur wordt geen behandeling gegeven, dat doen uw huisarts en/of specialist.

Zie daarvoor de data in de agenda op de homepage. De beschikbare tijden zijn: 10.30 tot 11.30 uur of van 11.30 tot 12.30 uur.

U kunt zich aanmelden voor dit spreekuur via 020 6790797 (secretariaat Kuria) 

Belt u dan s.v.p. op donderdag, vrijdag of maandag om de afspraak te plannen.