Palliatief SpreekuurOp 19 december 2018 is het palliatief spreekuur geïntroduceerd voor buurtbewoners die niet meer beter kunnen worden.

Met palliatieve zorg wordt bedoeld de zorg die zich richt op het behouden en verbeteren van de kwaliteit van leven van mensen met een levensbedreigende ziekte. Als je niet meer beter kunt worden, betekent het niet automatisch dat het sterven dichtbij is. Palliatieve zorg kan al vroeg in het ziektetraject nodig zijn. Het gaat ook niet alleen over lichamelijke klachten zoals pijnbestrijding, maar kijkt breed naar wat er voor deze mens nodig is.

Soms is het prettig om extra ondersteuning te krijgen in een tijd dat er veel vragen en gedachten door het hoofd kunnen gaan. Daarom is er bij VITA Valerius een palliatief spreekuur, bedoeld voor mensen die niet meer beter kunnen worden.

U treft op het spreekuur een verpleegkundig specialist palliatieve zorg. U kunt met haar uw vragen en gedachten delen. Daarbij kunt u denken aan vragen over uw ziekte of hoe u met klachten die bij de ziekte horen kunt omgaan.

Het kan gaan over de medicijnen die u gebruikt. Of vragen zoals : Hoe kan ik de dingen blijven doen die ik belangrijk vind en welke problemen ondervind ik, is daar een oplossing voor te vinden.

Het gesprek kan ook gaan over de toekomst: wat kan ik verwachten, welke zorg is er beschikbaar als ik het zelf niet meer kan, en wat vind ik goede zorg. Wat zijn mijn wensen en prioriteiten, waar wil ik overlijden.

Het doel van het gesprek is om zorg en steun te bieden waardoor de ziekte dragelijk blijft en u weer zoveel als mogelijk van het leven kan genieten.

Op het palliatieve spreekuur wordt geen behandeling gegeven, dat doen uw huisarts en/of specialist.

Zie daarvoor de data in de agenda op de homepage. De beschikbare tijden zijn: 10.30 tot 11.30 uur of van 11.30 tot 12.30 uur.

U kunt zich aanmelden voor dit spreekuur via 020 6790797 (secretariaat Kuria) 

Belt u dan s.v.p. op maandag om de afspraak te plannen.VIP Vondeldorp Informatie Punt

 

 
Stadsdorp Vondeldorp start per 2 januari 2019, met de steun van Combiwel en Kuria het Vondeldorp Informatie Punt. Doel van het Vondeldorp Informatie Punt is buurtbewoners van Vondeldorp op basis van hun behoefte, een laagdrempelig informatie punt te bieden over het samenleven in de buurt, het contacten leggen voor het plezierig wonen in de wijk en het geven van informatie over de mogelijkheden in de buurt op het gebied van Welzijn en Zorg.
Dit gebeurt in een persoonlijk gesprek met een getrainde vrijwilliger van Stadsdorp Vondelpark. Het Vondeldorp Informatie Punt zal bereikbaar zijn op twee locaties:

 

  • Huis van de Wijk Lydia, Boven zaal:
    • Iedere 1e  en 3e  woensdag van de maand van 14.00 tot 16.00 uur (behalve op feestdagen en sluiting van Huis van de Wijk Lydia).
  • Vita Valerius (onderdeel van Kuria):
    • Iedere 2e en 4e woensdag van de maand geopend van 10.30 tot 12.30 (behalve op feestdagen en sluiting van Vita Valerius).

 

Kom gerust langs om uw vraag te stellen over wonen, vrije tijd, activiteiten of sociale contacten in de wijk.